De gekarameliseerde licht zoete uien combineren heerlijk met de geurige tijm en het romige bladerdeeg. Een warm voorgerecht, bijzonder en smaakvol en slechts 4 ingrediënten.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakpapier
uitsteker
Ingrediënten
1rode ui
1eetlepelboter
1theelepeltijm gedroogde
2vellen bladerdeeg roomboter
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het vel van de rode ui en halveer hem.
Snij de ui in ringen.
Smelt de boter op laag vuur in de pan.
Voeg de uiringen en tijm toe en karameliseer in 15 minuten.
Ondertussen haal je met een uitsteker uit elk velletje bladerdeeg 2 vormen.
Leg de uitgestoken plakjes bladerdeeg op een bakplaat
Zet 8 minuten in de oven.
Laat licht afkoelen en snij met een heel scherp mes elk gebakken bladerdeegplakje in tweeën.
Leg op een bordje een plakje bladerdeeg, daarop 1 eetlepel uimengsel en vervolgens dek je het af met een plakje bladerdeeg.