Spareribs zijn een all time favorite op de BBQ. En deze spareribs zijn gemarineerd met honing, sojasaus en bourbon. Dit recept ga je zeker vaker maken de komende zomers!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 2 uuruur40 minutenmin
marineren 1 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur50 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
100mlketjap manis
2eetlepelsJapanse sojasaus
100mlwhiskyBourbon
3eetlepelshoning
2teentjesknoflookuitgeperst
2spareribs
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe de ketjap, sojasaus, bourbon, honing en knoflook in een kom en meng goed door.
100 ml ketjap manis, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 100 ml whisky, 3 eetlepels honing, 2 teentjes knoflook
Doe ⅓ van de marinade in een apart kommetje en zet dat afgedekt weg.
Snij de spareribs in stukken van 2 tot 3 ribjes
2 spareribs
Smeer de spareribs in met de helft van de marinade en laat de smaken 1 uur inttrekken.
Verwarm de oven halverwege voor naar 130 °C
Smeer de spareribs nogmaals in met de marinade en leg ze per stuk op een vierkant stukje aluminiumfolie dat groot genoeg is om de spareribs in te pakken.
Gooi de marinade waar je de rauwe spareribs mee hebt ingesmeerd weg.
Vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht uit kan ontsnappen en leg op een bakplaat. Herhaal dat voor alle ribjes.
Bak de ribjes 2 uur in de oven (dit kan je een dag van te voren al voorbereiden)
Pak de ribjes uit de aluminiumfolie.
Zorg dat de grill goed voorverwarmd is.
Smeer de ribjes in met de marinade die je in het begin hebt weggezet en grill ze 10 minuten of tot ze bruin en krokant zijn.