Meloensalade met Blauwe Bessen en Feta is een zoete salade boordevol vitamines. Het is een licht en heerlijk zomerrecept, ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als fruit dessert. De zoete en sappige Galia Meloen, de zoetzure smaak van de bosbessen, frisse komkommer, zoute feta en munt is een geweldige combinatie. Ik zou dit elke dag kunnen eten!
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Bijgerecht, Nagerecht, Salade
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 6personen
Ingrediënten
Dressing
2eetlepelshoning
2eetlepelsappelcider azijn
zout en pepernaar smaak
Salade
2meloenengalia of een andere soort
1komkommer
100gramblauwe bessen
100gram feta kaasverkruimeld
2eetlepelsolijfoliefruitig, extra vierge
muntblaadjesvers, garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Dressing
Meng de honing met de azijn en breng op smaak met zout en peper.
2 eetlepels honing, 2 eetlepels appelcider azijn, zout en peper
Salade
Schil de meloen en haal met een lepel de zaden eruit. Snij de meloen in blokjes van 2 × 2 cm.
2 meloenen
Schil de komkommer en halveer hem. Haal met de achterkant van een koffielepel de zaden eruit.
1 komkommer
Snij in smalle ringen en doe samen met de blauwe bessen en komkommer in een kom en meng goed door.
100 gram blauwe bessen
Pak de feta en verkruimel die over de schaal.
100 gram feta kaas
Schenk de dressing en de olijfolie over de fruitschaal.
2 eetlepels olijfolie
Garneer met blaadjes munt.
muntblaadjes
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten: 2. Meloen - Voor dit recept heb ik Galia Meloen gebruikt. Ze waren in het seizoen en kregen de perfecte zoete en sappige smaak die ik wilde. Maar je kunt ook Cantaloupe of Piel de Sapo gebruiken. Zelfs watermeloen zal echt lekker zijn.3. Komkommer - vers en mild, knapperig en koel. Perfect om rauw te eten of door een salade. Ik schil mijn komkommers graag voordat ik ze toevoeg, maar je kunt de schil houden. Maar haal wel de zaadjes er aan de binnenkant uit. Anders wordt je salade papperig.4. Bewaren
Koelkast - Bewaar deze salade maximaal twee dagen in de koelkast.
5. De voedingswaarde is per portie, ervan uitgaande dat de Meloensalade met Blauwe Bessen en Feta door zes personen wordt gegeten.