Vandaag neem ik je mee op een culinaire reis naar Mexico met mijn Mexicaanse nachoschotel met gehakt. De heerlijke smaken van dit recept, een combinatie van hartig, een licht pitje en knapperig maken dit een feestje. Dit is een ovenschotel dat perfect is als makkelijke maaltijd waar iedereen (en zeker de kinderen) dol op zijn!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 35 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Mexicaans
Hoeveelheid 5personen
Ingrediënten
1theelepelpaprikapoeder, zoet
1theelepelzout
¼theelepelchilipoeder
1theelepelsuiker
½theelepelgemalen nootmuskaat
500gramrundergehakt
1eetlepelolie
1uigesnipperd
2tenenknoflookuitgeperst
400gramtomatenblokjes
100gramdoperwtjes
100gramwitte koolfijngesneden
100mlcrème fraîche
200gramtortilla chips
100gramgeraspte kaasbelegen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
Meng de kruiden en suiker door elkaar en meng ze met het gehakt.
Fruit het uitje in wat olie in een koekenpan ongeveer 5 minuten op laag vuur.
1 eetlepel olie, 1 ui
Voeg de knoflook toe en fruit nogmaals 1 minuut.
2 tenen knoflook
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Wanneer het gehakt bruin is voeg je de groenten (tomaten, doperwtjes en kool) toe en roerbak je 4 minuten.
400 gram tomatenblokjes, 100 gram doperwtjes, 100 gram witte kool
Doe dit mengsel onder in een ovenschaal.
Verdeel de crème fraîche over het gehakt.
100 ml crème fraîche
Leg daar de tortillachips bovenop.
200 gram tortilla chips
Bestrooi dit met de geraspte kaas.
100 gram geraspte kaas
Schuif de schaal in de oven gedurende 20 minuten.
Serveer met rijst en een lekkere salade.
NOTITIES
1. Budgetvriendelijk:
Wil je een budget vriendelijk recept, vervang dan het rundergehakt door half-en-half gehakt. En gebruik diepvries doperwtjes.
Vervang de kool door mais of bonen.
2. Rundergehakt: kun je ook vervangen door kipgehakt.3. Voorbereiden en bewaren
Wanneer je dit recept de avond van tevoren wil voorbereiden dan kan dat prima. Ga dan tot stap 7 (de crème fraîche op het gehakt) en dek af en zet in de koeling. De dag erop verdeel je de chips en kaas over de schotel en zet je hem in de oven.
Het gehaktmengsel kun je prima bewaren tot 2 dagen in de koeling (in een afgesloten doos) of tot 2 maanden in de diepvries.
Wanneer je de nacho chips hebt toegevoegd kun je de ovenschotel niet meer bewaren en eet je hem meteen op.