Heb je een snel en gemakkelijk recept voor het avondeten nodig dat zowel gezond als smaakvol is? Zoek niet verder dan deze gebakken pangasiusfilet met rucolapesto. Dit gerecht is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een lichte, voedzame maaltijd die ook nog eens heerlijk smaakt.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Rucola pesto
Doe de rucola in de blender en pulseer een paar keer.
75 gram rucola
Voeg dan de knoflook, walnoten en oude kaas toe en pulseer nog vijf keer.
1 teentje knoflook, 3 eetlepels walnoten, 30 gram oude kaas
Schenk er drie eetlepels olijfolie bij, pulseer en controleer de smeuïgheid. Wanneer de pesto de juiste dikte heeft schep je hem in een schaaltje. Anders voeg je nog een extra eetlepel olie toe en pulseer je. Deze laatste stap herhaal je tot de rucolapesto precies goed is.
4 eetlepels olijfolie
Pangasius filet
Zet een koekenpan op het vuur en schenk er olie in.
2 eetlepels zonnebloemolie
Doe de bloem in een kom en voeg zout en peper toe.
Druk een pangasiusfilet in de bloem en leg in de hete pan. Herhaal dit voor alle filets.
4 Pangasiusfilets
Bak de vis 3 minuten aan beide zijden (of tot de filets gaar zijn).
Leg de Pangasius op een bord en schep er wat pesto op.
Verdeel drie halve schijfje citroen op de pesto en serveer.
1 citroen
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Vervangen
Rucola - Vervang door basilicum of spinazie
Walnoten - Kunnen worden vervangen door pijnboompitten of pecannoten.
Oude kaas - Je kunt deze vervangen door Pecorino Romano, Parmezaanse kaas of Grana Padano.
3. In de oven: verwarm eerst je oven voor op 190 °C. Verdeel de pesto over de bovenkant van elke filet en bedek het hele oppervlak. Leg de filets op een bakplaat en bak ze 15-20 minuten, of tot de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.4. BewarenEenmaal klaargemaakt kun je de vis niet bewaren. Maar je kunt de rucola pesto wel bewaren op de volgende manieren:
Koelkast: Rucolapesto kan tot een week in een luchtdicht bakje in de koelkast worden bewaard. Om de pesto in de koelkast te bewaren, doe je hem in een schone, luchtdichte pot of bak en druk je een stuk plasticfolie rechtstreeks op het oppervlak van de pesto om te voorkomen dat hij oxideert en bruin wordt. Sluit het potje vervolgens goed af en bewaar in de koelkast.
Vriezer - In de vriezer is de pesto maximaal 3 maanden houdbaar. Om pesto in te vriezen, schep je hem in een diepvriesbak en laat je bovenaan een kleine ruimte vrij (ongeveer ½ cm), want pesto zet uit tijdens het invriezen. TIP - Je kunt pesto invriezen in ijsblokjesbakjes en de bevroren blokjes vervolgens in een diepvrieszakje doen. Zo ontdooi je snel precies de hoeveelheid pesto die je nodig hebt voor een bepaald recept. Als je de saus wilt gebruiken, ontdooi je de pesto een nacht in de koelkast of een paar uur op het aanrecht voordat je hem in je gerecht gebruikt.
5. De weergegeven voedingswaarde is per portie, ervan uitgaande dat de gebakken pangasiusfilet met rucolapesto door vier personen wordt gegeten.