Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Noedels met garnalen en boontjes
Andréa
De boekweitnoedels (sobanoedels) gekookt in groene thee geven dit gerecht een heerlijk touch. De zoete garnalen en smaakvolle boontjes doen de rest.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
20
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
300
gram
soba noodles
▢
2
zakjes
thee groen
▢
400
gram
sperzieboontjes
▢
2
theelepels
olie
▢
1
theelepel
sesamolie
▢
2
eetlepels
soja saus
▢
1
eetlepel
mirin
▢
24
garnalen
gekookt, darmkanaal verwijderd
▢
2
theelepels
sesamzaad
geroosterd
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Breng een pan water met 2 zakjes groene thee aan de kook en een pan met water zonder toevoegingen.
Haal de theezakjes eruit en kook de soba noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en laat uitlekken.
In de tweede pan blancheer je de boontjes 5-8 minuten (tot ze beetgaar zijn).
Giet de boontjes af en laat uitlekken.
Verhit de zonnebloemolie in een pan en voeg alle ingredienten (behalve de sesamzaadjes) toe.
Roerbak alles 2 minuten op hoog vuur.
Schep op de borden en bestrooi met sesam.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Maak dit recept gluten-vrij door de noedels te vervangen door rijst (bijvoorbeeld pandan rijst). Dit is een heerlijke combinatie.
Vervang de boontjes voor kleine roosjes broccoli voor een heerlijke variatie.
Heb je geen Mirin in huis, dan kun je zoete sherry of zoete wijn gebruiken.
Wanneerje de sesamzaadjes roostert komen de smaakstoffen beter vrij.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen