Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rozen ijsthee zelf maken
Andréa
Een vleugje roos en vanille, een heerlijke witte thee omgetoverd tot een heerlijke ijsthee. Lekker voor Zomerse dagen. Een heus American style Bbq recept
Kook Tijd
10
minuten
min
marineren en koelen
10
uur
uur
Hoeveelheid
8
glazen
Apparatuur
zeef
Sapkan of karaf 2 liter
Ingrediënten
▢
1250
ml
water
▢
3
grote
rozen
onbespoten
▢
3
zakjes
witte thee
▢
2
vanille peulen
in de lengte gehalveerd
▢
½
theelepel
citroen sap
▢
3
eetlepels
suiker
▢
1
drupje
roze food coloring
▢
2
theelepels
rozenwater
▢
rozenblaadjes
Optioneel garnering: aardbeien, granaatappelpitjes en ijsklontjes.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Breng 750 ml water aan de kook.
Zet het vuur uit.
Voeg de rozenblaadjes, vanille peulen en het citroensap toe.
Dek af en laat 8 tot 10 uur op smaak komen.
Zeef het rozenwater.
Breng 500 ml water aan de kook en zet het vuur uit.
Voeg de thee zakjes toe en laat die 5 minuten trekken.
Haal de theezakjes uit het water.
Strooi de suiker erin en los op.
Laat de thee afkoelen en voeg dan het rozenwater, food coloring toe en roer alles goed door.
Zet in de koeling om goed koud te worden.
In een sapkan meng je de thee met het rozenwater.
Voeg ijsklontjes en aardbeien, rozenblaadjes en granaatappelpitjes toe
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen