Krokante vanille macarons met een romige aardbeien prosecco chocolade vulling
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 16 minutenmin
Rusttijd 40 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur26 minutenmin
Hoeveelheid 25macarons
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakmat
macaronmat
Spuitzak
Ingrediënten
Macarons
3eiwitten 100 gram
100gramsuiker
96gramamandelmeel
90grampoedersuiker
gouden eetbare verfoptioneel:
Aardbeien prosecco vulling
40gramaardbeien
4eetlepelsprosecco
200 gramwitte chocolade
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Macarons
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Leg je macaron matje klaar
Zeef de poedersuiker en het amandelmeel
Doe de eiwitten en suiker in een hittebestendige kom.
Breng een pan water aan de kook en hang de kom met de eiwitten boven het water.
Met de garde meng je de eiwitten met de suiker tot het laatste volledig is opgelost en het mengsel schuimig is.
Haal de kom boven de pan vandaan en pak de mixer (of schenk alles in de kom van je keukenmachine).
Mix op hoge snelheid tot er pieken ontstaan (stop meteen want je wilt niet overkloppen).
Schep de poedersuiker/amandelmeel op de eiwitten en meng ze voorzichtig met een spatel door elkaar. Controleer of je beslag klaar is door met je spatel 8 figuren boven het beslag te maken. Blijven deze heel dan is het beslag klaar voor gebruik. Vervolgens check je met een theelepel op een stukje bakpapier of het beslag een klein beetje uitvloeit. Dat is het moment dat je het beslag in de spuitzak doet.
Leg je macaron matje op het bakpapier en spuit het beslag in de vorm. Wanneer je alle vormpjes gevuld hebt, klop je de bakplaat een paar keer op je ondergrond, zodat alle lucht eruit kan.
Laat de macaron drogen aan de lucht, ongeveer 30 tot 40 minuten, de bovenkant moet droog aanvullen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden Celsius.
Bak de macarons 4 minuten in de oven en draai de bakplaat 180 graden. Bak nogmaals 4 minuten. Doe dit nog 2 keer (dus 16 minuten in totaaen kijk of de macarons klaar zijn (ze zijn donkerder en hebben een randje aan de onderzijde), anders bak je nog eens 4 minuten.
Herhaal dat voor alle macarons bakplaten.
Laat de macarons verder afkoelen.
Aardbeien prosecco chocolade vulling
Pureer de aardbeien.
Doe de aardbeienpuree met de prosecco in een pan en breng aan de kook
Schenk de warme vloeistof over de witte chocola en laat deze smelten.
Doe de aardbeien prosecco chocolade vulling in een spuitzak.
Samenstellen Macaron:
Pak een macaron schelp en met de spuitzak spuit je de vulling op de schelp
Plaats een schelp aan de bovenzijde.
Optioneel: bestrijk de bovenzijde met gouden eetbare verf.
NOTITIES
Macarons zijn 4 tot 7 dagen houdbaar in de koeling.