Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Panna cotta met een saus van kandij en gin
Andréa
Panna cotta is een heerlijk elegant dessert. Deze keer gemaakt van room en geserveerd met een saus van gin kandij. Een smaakvol toetje dat altijd kan.
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Koeltijd
3
uur
uur
Totale Tijd
3
uur
uur
30
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
4 puddingvormen (of mooie glazen)
Ingrediënten
Panna cotta
▢
2
theelepels
vanille-extract
▢
400
ml
slagroom
▢
150
gram
suiker
▢
2
ei dooiers
losgeklopt, maat L
▢
4
blaadjes
gelatine
6 gram
Kandij saus met gin
▢
150
ml
water
▢
2
eetlepels
gin
▢
3
eetlepels
stroop
▢
15
gram
boter
ongezouten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Panna cotta
Week de gelatine in koud water.
Verhit de slagroom, vanille-extract en suiker in een pannetje.
Roer goed zodat de suiker oplost.
Klop de eierdooiers los in een vuurvaste kom tot ze lichtgeel van kleur zijn.
Voeg langzaam de hete melk toe aan de dooiers, terwijl je goed blijft roeren.
Giet alles terug in de pan en breng aan de kook.
Laat 1 minuut doorkoken. Zet het gas uit en haal de gelatineblaadjes uit het water.
Terwijl je blijft roeren, los je de gelatine op in de vla.
Giet de vla in de puddingvormen of mooie glazen en zet tenminste 3 uur in de koelkast.
Kandij saus met gin
Voor de saus meng je in een pan de stroop, water en gin.
Laat aan de kook komen en laat 10 minuten doorkoken.
Voeg een klontje boter toe, roer goed en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Voor het serveren, keer je de puddingvormpjes om op een mooi bord. Wanneer je mooie glazen gebruikt om te serveren is dit natuurlijk niet nodig.
Giet de saus over de puddinkjes en serveer het restant saus erbij.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Spoel de puddingvormpjes uit met koud water (niet afdrogen) voor het gieten, dan lossen ze beter.
In plaats van bruine jenever kun je de saus ook heerlijk maken met liquor 43, Kahlua of een andere koffielikeur.
Heb je geen puddingvormpjes, maar de pannacotta's dan eens in een mooi theekopje.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen