Gegrilde asperges met smeuïge Boursin en knapperige, ziltige prosciutto. Zo romig, zo zacht, zo lekker. Klaar in een oogwenk. Een recept dat je vaker gaat maken.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Hoeveelheid 12hapjes
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakpapier
Ingrediënten
12groene asperges
100gramboursin
12plakken prosciutto
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg een plakje prosciutto voor je.
Besmeer met een dun laagje boursin.
Pak een asperge, waarbij je in de ene hand het uiteinde vasthoud en de andere in het midden. Breek de asperge voorzichtig doormidden. Hij zal breken op het punt waar het houtige deel overgaat in het zachte deel.
Leg aan het begin van het plakje vlees een asperge en rol op.
Leg op de bakplaat en herhaal dat voor alle asperges.