Heerlijke gepocheerde kipmousse op smaak gebracht met walnoten en kruiden en met smeuige roomkaas verwerkt tot een heerlijke creme topping. Lekker gecombineerd met krokant rozijnenbrood.
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Hoeveelheid 12sandwiches
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakpapier
ronde uitdrukvorm 7 cm
spuitzak met een spuitmond met grote opening
Rasp
Ingrediënten
500mlkippenbouillon
1kipfilet
12sneeënrozijnenbrood
50gram roomboter
100gramroomkaaskamertemperatuur
2eetlepelsmayonaise
¼theelepelzout
¼theelepelpepergemengd
50gramwalnotenfijngehakt
5takjestijmvers
1sinaasappelrasp
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Breng de bouillon aan de kook.
Pocheer de kipfilet 10 minuten in de bouillon en laat hem vervolgens afkoelen naar kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Besmeer een snee rozijnenbrood met boter.
Druk met de uitdrukvorm een rondje uit het brood en leg dat op de bakplaat. Herhaal voor elke snee brood.
Bak het brood 5 minuten in de oven tot het krokant is en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Meng in een kom met een spatel de roomkaas, mayonaise en zout en peper.
Snij de kip in blokjes en doe die, samen met de walnoten, in de blender. Maal tot deze fijn zijn.
Meng het kip walnoot mengsel door het roomkaas mengsel met de spatel en doe in de spuitzak.
Spuit op elk sneetje brood een toefje kip roomkaas mengsel.