Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romig Appeltaart IJs
Andréa
Een recept voor romig Appeltaart ijs. Voortaan kun je dus ook appeltaart eten in de zomer met warm weer. Ik ben fan ;-)
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Vriestijd
6
uur
uur
Totale Tijd
6
uur
uur
25
minuten
min
Gang
Nagerecht
Wereldkeuken
Nederlands
Hoeveelheid
6
personen
Apparatuur
koekenpan 26 cm
Handmixer
Spatel
Diepvriesbak
diepvries
Ingrediënten
Gekarameliseerde appels
▢
2
Granny Smith
▢
1
theelepel
kaneel
▢
4
eetlepels
donkerbruine basterdsuiker
▢
15
gram
roomboter
ongezouten
Romig appeltaartijs
▢
250
ml
slagroom
▢
½
theelepel
vanille extract
▢
250
gram
mascarpone
▢
4
eetlepels
poedersuiker
▢
1
theelepel
kaneel
▢
70
gram
zandkoekjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gekarameliseerde appeltjes
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
2 Granny Smith
Snij de appels in kleine stukjes.
Meng in een kommetje de kaneel en bruine suiker en meng vervolgens de appelstukjes hierdoorheen.
1 theelepel kaneel,
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
Smelt de roomboter in de koekenpan en voeg de appels toe. Zet het vuur laag en bak de appels ongeveer 3 minuten aan beide zijden.
15 gram roomboter
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Romig appeltaart ijs
Schenk de slagroom met het vanille-extract en de poedersuiker in een kom en mix met de mixer tot yoghurt dikte.
250 ml slagroom,
½ theelepel vanille extract,
4 eetlepels poedersuiker
Doe ⅓ van de mascarpone bij het mengsel en meng die er voorzichtig doorheen.
250 gram mascarpone
Wanneer het goed gemengd is voeg je de rest van de mascarpone toe en meng je deze rustig met een spatel door het mengsel.
Doe de helft van de appels en de kaneel bij de slagroom.
1 theelepel kaneel
Verkruimel de helft van de zandkoekjes boven de kom.
70 gram zandkoekjes
Schep voorzichtig de appels, kaneel en zandkoekjes door het slagroom mascarpone mengsel.
Schenk dit in een diepvriesbak.
Verdeel de rest van de appeltjes hierover.
Verkruimel ook de rest van de koek boven het ijs.
Zet in de vriezer en laat minimaal 6 uur hierin staan, zodat je een romig ijs krijgt.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen