Rucola salade met peer, pistache nootjes, cherry tomaatjes en oude kaas. Met een dressing van mosterd en olijfolie krijg je een verfrissend bijgerecht.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Salade:
200gramrucola
½granny smith
½peer
70grampistache noten
5cherrytomaatjes
50gramoude kaas geraspt, 1000 dagen kaas is erg lekker hiervoor!
Dressing:
2eetlepelsdadel-azijn
2eetlepelsolijfolie extra vierge
1theelepelmosterd
zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Salade
Was de rucola sla goed.
Hak de pistachenoten in grove stukken.
Schil de peer, haal de pitjes eruit en snij in kleine blokjes.
Was de appel goed en haal de kern eruit. Snij in kleine blokjes.
Snij de cherry tomaten in vieren.
Dressing
Maak de dressing door de azijn, olijfolie en mosterd te mengen.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Samenstellen
Doe de rucola in een schaal en verdeel de tomaten, appel en peer door de salade.
Meng de dressing erdoor en bestrooi met pistache nootjes en kaas.