Deze macaroni is supersnel te maken en daardoor geschikt als vakantiegerecht. De kinderen zijn er dol op wanneer het geserveerd wordt met een heerlijke salade en vers fruit.
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 826kcal
Ingrediënten
125gramspekreepjes
300gramrundergehakt
500grammacaroni
1ui
60gramtomatenpuree
1scheutje olijfolie
salade voor erbij en/of komkommer en/of meloen en Parmezaanse kaas
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snipper het uitje fijn.
Doe de spekjes in een koekenpan en bak ze op laag vuur aan.
Voeg na 5 minuten de fijngesneden ui toe en laat 3 minuten stoven.
Zet ondertussen een grote pan met koud water op en laat die aan de kook komen.
Voeg het gehakt toe aan het spek/ui mengsel en bak goed door tot hij gaar is.
Doe, wanneer het water kookt, de macaroni in de pan en kook deze gedurende de tijd die is beschreven op de verpakking (al dente is het lekkerst).
Schep het gehaktmengsel naar de zijkanten en schep in het midden de tomatenpuree.
Laat de puree een minuut of twee goed doorbakken. Je weet wanneer de tomatenpuree goed is door te ruiken. In het begin ruikt hij zurig. Wanneer hij goed is zal hij veel zoeter ruiken. Als je deze stap niet uitvoert proef je dat ook in de smaak. Bij niet goed doorbakken blijft de tomatenpuree zuur.
Schep de tomatenpuree door het gehaktmengsel en zet het vuur uit.
Giet de macaroni af.
Besprenkel de macaroni met wat olijfolie en schep goed door.
Schep vervolgens het gehaktmengsel erdoorheen totdat alles een mooie rood-oranje kleur heeft. Serveer er een salade, komkommer en of meloen bij en je hebt een heerlijke maaltijd!
NOTES
Toevoegen van olijfolie aan het water van de macaroni helpt niet tegen plakken. De olie blijft dan namelijk bovenop drijven. Je voegt olijfolie toe wanneer de macaroni klaar is om plakken tegen te gaan.
Wanneer je een blikje tomatenpuree opent ruik je dat het wat zuur ruikt. Door het 2 minuten te bakken wordt de smaak zoeter en minder scherp.
Door de spekjes met het gehakt en het uitje te mengen wordt de macaroni al wat zouter. Extra zout hoef je dan niet meer toe te voegen!
Deze macaroni is heerlijk met verse watermeloen, een heerlijke salade en/of plakjes komkommer.