Bolognese, een tomatensaus met gehakt en vaak gebruikt als topping op je spaghetti. Maar wist je dat je er ook een heerlijke quiche mee kunt maken?
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur
Hoeveelheid 10quiches
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Bakvormpjes 10 stuks of 1 grote quiche vorm
Ingrediënten
Bolognese saus
1ui
2teentjes knoflook
300gramrundergehakt
kruidentijm (tijm, rozemarijn, basilicum
laurierblaadje
60gramtomatenpuree
400gramgezeefde tomaten
400gramgepelde tomaten
2theelepelssuiker
½theelepelzout
Bolognese quiches
10plakjeshartige taart deeg ontdooid
2eetlepelsolijfolie
350mlhalfvolle melk
3eieren maat L
100gramcherry tomaatjes roma
100gramoude kaasgeraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bolognese saus
Snij het uitje klein.
Pers de knoflook uit.
Pak de hapjespan en doe daar een scheutje olijfolie in.
Verwarm de pan op laag vuur.
Doe het uitje erin en bak 3 minuten.
Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.
Pak een koekenpan en doe tomatenpuree in de koekenpan.
Zet de koekenpan op een kleine pit op laag vuur.
Roer met de pollepel goed door en bak de puree ongeveer 3 minuten. Ruik of de tomatenpuree goed is. Ruikt hij nog zuur dan moet hij nog iets langer bakken, anders is hij klaar.
Zet dan het vuur uit en doe de uitjes/knoflook bij.
Pak de hapjespan en doe daar een beetje olie in.
Bak het gehakt rul, waarbij je het met de pollepel goed klein maakt.
Schep daar de verzamelde kruiden, zout en peper bij.
Als het gehakt gaar is doe je het tomatenpuree mengsel erbij, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten.
Leg hier het laurierblaadje op.
Strooi ook de suiker erbij.
Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten stoven.
Roer af en toe door de pan.
Bolognese quiches
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Bekleed de bakvormpjes met het hartige taart deeg en zet ze op een bakplaat.
Meng de bolognese saus met melk, ei en kaas.
Verdeel de cherry tomaten over de quiche.
Schep in elke quiche vorm het bolognese mengsel.
Schuif de quiches in de oven en bak 25-30 minuten.