Een romige chocolade mousse, kerst zuurstokken ijs en een lava chocolade cake, dit is een grand dessert met een hoofdletter G. En de recepten krijg je hier
Kook Tijd 30 minutenmin
Vriestijd 4 uuruur
Totale Tijd 4 uuruur30 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
garde
zeef
Plastic folie
diepvries
Ingrediënten
250mlmelk
snufjezout
150gramsuiker
5eidooiers
500mlslagroom
1theelepelpepermunt extract
75gramkerst zuurstokken verkruimeld
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe de melk en het zout in een pannetje en terwijl je roert laat je het aan de kook komen.
Ondertussen klop je de eieren met de suiker met de garde los tot ze lichtgeel van kleur zijn.
Voeg de hete melk in een dun straaltje toe, terwijl je blijft kloppen.
Doe de custard terug in de pan, op laag vuur, en roer met een houten spatel tot de custard begint in te dikken. Hij is voldoende dik als je met je vinger een streep over de lepel kunt trekken en de streep niet meteen dicht vloeit. Zet het vuur uit.
In een schaal schenk je de slagroom en zet een zeef op de schaal.
Schenk de custard door de zeef en meng de slagroom met de custard.
Leg een plastic folie op de custard en laat 1 uur in de koelkast afkoelen.
Klop met de mixer 1 - 2 minuten tot het mengsel goed schuimig wordt.
Meng het pepermunt extract en de verkruimelde zuurstokken door de room en schenk in een diepvriesbak.
Zet de bak in de diepvries en laat het ijs minstens 4 uur staan tot het goed bevroren is.