Deze rijstsalade met gerookte kip is verrassend en lekker. Met rijst, zoete rozijnen, een pittig sjalotje, knapperige walnoten en heerlijke kip een top recept.
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
150gramrijst
100gramrozijnen
1sjalotje
3eetlepelswalnoten
125gramgerookte kipfiletin stukjes
4eetlepelsmayonaise
2theelepelskerrie
zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de rijst gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Kook wat water en zet het vuur uit.
Doe de rozijnen in het water en laat 10 minuten staan.
Haal de rozijnen uit het water en dep ze langzaam droog.
Snipper het sjalotje en hak de walnoten fijn.
In een kom meng je de rijst met de rozijnen, sjalotje, walnoten en kip.
Meng de mayonaise met de kerrie en schep die door de salade tot alles goed gemengd is.