Hoe maak je een zomerse vegetarische pastasalade extra lekker? Door smakelijke ingrediënten en een superlekker dressing. En dan kan zelfs de echte vleeseter, geen genoeg krijgen van dit lekkere recept. Deze heerlijke romige pasta salade is rijkelijk gevuld, sappig en de smaak is fantastisch!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Koeltijd 2 uuruur
Totale Tijd 2 uuruur20 minutenmin
Hoeveelheid 8personen
Apparatuur
Snijplanken
Koksmes
Vergiet
Mengkommen
Ingrediënten
500grampastafussili of penne
60mLolijfolieextra vierge
300gramcherry tomaatjes
1komkommer
10zilveruitjes
2eetlepelsMayonaise
½theelepelzout
¼theelepelpeper
20blaadjesbasilicum
50gramoude kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Pasta koken
Breng een pan met ongeveer 5 cm water aan de kook.
Voeg 2 theelepels zout aan het water toe. Schep dan de pasta erbij.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen al dente.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Doe in een schaal en meng 1 eetlepel olijfolie door de pasta.
Dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Vulling voorbereiden
Was de komkommer en snij hem verticaal in vieren. Vervolgens snij je de komkommer reepjes in plakjes.
Was en snij de cherry tomaten in vieren.
Snipper de uitjes en scheur de basilicum in reepjes.
In een schaaltje meng je de mayonaise met de rest van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet je dressing koel weg.
Maak de vegetarische pastasalade
Meng de tomaatjes, komkommer, basilicum en uitjes door de pasta.
Roer de mayonaise dressing door de pasta. Dek de schaal af met plastic folie.
Laat tenminste 2 uur op smaak komen in de koeling.
Net voor het serveren schaaf je kaas over de salade en serveer je meteen.
NOTITIES
1. Wil je deze zomerse vegetarische pastasalade maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Pasta - Gebruik een wat grotere pasta zoals fusilli en penne. Daar zal de dressing ook mooi om blijven kleven.Cherry tomaatjes - Gebruik lekkere cherry tomaatjes zoals Roma of honing tomaatjes. 3. Alternatieven - Cherry tomaten - kun je vervangen door zongedroogde tomatenZilveruitjes - Heb je geen zilveruitjes? Dan kun je ook een fijngesnipperd sjalotje gebruiken. Oude kaas - de kaas is echt een smaakmaker in deze salade. Je kunt hem prima vervangen door Parmezaanse kaas.4. Ook lekker - Voeg aan de mayonaise dressing één eetlepel pesto toe voor nog meer smaak.5. Bewaren - Deze salade is prima een dag voor gebruik te bereiden. Dek hem af met een plasticfolie en bewaar hem in de koeling. Wanneer je de pastasalade bewaart is het handig om wat extra dressing toe te voegen omdat de salade iets indroogt als je hem bewaart. TIP: vang bij het afgieten van de pasta het kookvocht op en voeg drie eetlepels afgekoeld kookvocht toe aan de dressing. Het zetmeel in het pasta water geeft meer dressing, zonder smaakverlies. Pasta salade kun je tot 3 dagen afgedekt in de koeling bewaren.Je kunt de salade niet invriezen. De structuur zal veranderen en dat is niet lekker.