Dit recept voor mini cheesecakes met bosvruchten geeft een knapperige bodem, een romige cheesecake met een zoete bosvruchten jam erin. En doordat ze eenpersoons zijn, is het makkelijk uitserveren! Probeer zelf.
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Koeltijd 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur40 minutenmin
Hoeveelheid 12cheesecakes
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
muffin/cupcake vorm
Keukenmachine met mes
Handmixer
koelkast
Ingrediënten
50gramboter
100gramBastogne koeken
100gramroomkaas kamertemperatuur
1ei maat M
1eetlepelzure room
50gramsuiker
1theelepelvanille-extract
1theelepelscitroensap
12theelepelsbosvruchten jam
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Vet een muffinvorm met olie in en zet klaar.
Doe de koeken in een foodprocessor en maal ze fijn.
Smelt de boter in een pan en schenk de gesmolten boter bij de koekjes.
Roer alles goed door.
Verdeel het koekjes-boter mengsel over de bodem van de 12 muffinvormpjes.
In een tweede kom mix je de roomkaas met de suiker, ongeveer 3 minuten op hoge snelheid.
Klop het ei, de zure room, het vanille extract en de citroen erdoor en meng nog eens 3 minuten.
Verdeel het roomkaasmengsel over de muffinvormen.
Verwarm de jam in een steelpannetje tot hij mooi vloeibaar wordt.
Schep in elke cheesecake een theelepel jam en roer dat er met de achterkant van een lepel voorzichtig doorheen.
Zet de cheesecakes in de oven en bak 10 minuten.
Zet de oven uit en laat 30 minuten in de gesloten oven staan.
Zet de cheesecakes in de koeling en laat ten minste 3 uur goed koelen.
Maak de muffins met een spatel los en haal ze uit de vorm.