Vandaag maken we Infused Water met een smaakje, heerlijk verfrissend met natuurlijke smaken. Waar eenvoudige ingrediënten als druiven, citroen en ijs, een dorstlessend drankje wordt met een heerlijke smaak. Een glas water was nog nooit zo lekker!
Kook Tijd 5 minutenmin
Koeltijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur5 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 8glazen
Ingrediënten
1½literwater
20druivenbiologisch
½citroenbiologisch, in halve schijven
handvolijsblokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe het water in een grote kan van 2 liter.
Doe de citroen in de kan.
Maak de druiven schoon en, wanneer het grote druiven zijn, halveer ze dan.
Stop de druiven in de sapkan.
Zet de kan in de koeling en laat goed koud worden.
Doe net voor het serveren wat ijs in de kan.
NOTITIES
1. Zomer: Als het erg warm is, kun je de druiven en citroen bevriezen en voeg je ze toe aan het water. Zo blijft het water nog sneller koel.2. Ook lekker: met andere vruchten zoals frambozen, bessen of partjes appel. Of voeg kruiden toe zoals rozemarijn, gember of munt. Zorg ervoor dat je biologisch fruit en kruiden gebruikt.3. BewarenBewaar het infused water maximaal een dag in de koelkast (je kunt het dus prima eerder maken!).