Deze simpele koekjes zijn gemaakt van zanddeeg en bestreken met ei. Het is een basis recept voor koekjes deeg dat je daarna in allerlei variaties kunt gebruiken.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Koeltijd 30 minutenmin
Totale Tijd 55 minutenmin
Hoeveelheid 40koekjes
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakpapier
Deegroller
koekjes uitsteker
Plastic folie
Kwastje
rooster
Ingrediënten
175gramboter ongezouten, kamertemperatuur
150gramsuiker
3eigelen
snufjezout
1theelepelvanille-extract
250grambloem
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe de boter en de suiker in een kom en meng alles met de mixer 3 minuten door elkaar.
Mix 2 eigelen, het snufje zout en het vanille-extract door het botermengsel en zorg dat alles goed gemengd is.
Voeg ongeveer de helft van de bloem toe, meng goed door en voeg dan de rest toe.
Mix tot je een soepel deeg hebt.
Leg 15 minuten in de diepvries.
Plaats bakpapier of bakmatjes op twee bakplaten
Leg de helft het deeg op het bakpapier en bedek het met een plastic folie.
Rol met de deegroller uit tot de gewenste dikte. Herhaal dat voor het tweede stuk deeg.
Druk met een koekjes uitsteker koekjes uit het deeg. Het meest eenvoudige is om het deeg tussen de vormpjes te verwijderen. Zo hoef je ze niet meer te verplaatsen.
Zet de bakplaten met koekjes in de koeling. Verwarm ondertussen de oven voor naar 160 graden Celsius.
Meng ondertussen de overgebleven eidooier met 1 eetlepel water.
Haal na 15 minuten de koekjes uit de koeling en bestrijk ze snel met het eimengsel, waarna je ze in de oven schuift.