Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wafels met frambozen en mascarpone
Andréa
Heerlijke wafel met verse frambozen en mascarpone. Een luxe Valentijnsontbijt voor je lief.
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
20
minuten
min
Gang
Lunch Recept, Ontbijt
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
2
personen
Ingrediënten
▢
1
ei
gesplitst
▢
50
gram
bloem
▢
snufje
zout
▢
20
gram
suiker
▢
2
eetlepels
boter
▢
60
ml
melk
▢
3
eetlepels
frambozen
verse
▢
1
eetlepel
mascarpone
▢
poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een kom het ei geel, bloem, zout en suiker tot het lichtgeel en schuimig is.
1 ei,
50 gram bloem,
snufje zout,
20 gram suiker
Smelt de boter in een pannetje en schenk dat bij het bloem mengsel.
2 eetlepels boter
Roer met de garde goed door.
Schenk ook de melk erbij en klop goed zodat je geen klontjes meer hebt.
60 ml melk
Klop het eiwit stijf.
Spatel de helft door het bloemmengsel en roer er voorzichtig doorheen.
Vervolgens spatel je voorzichtig de andere helft door het beslag.
Schenk het beslag in het wafelijzer en bak 8-10 minuten tot de wafels goudbruin zijn.
Leg ze op een bord en schep de frambozen ernaast,
3 eetlepels frambozen
Doe wat mascarpone op de wafels en bestrooi met poedersuiker. Serveer meteen.
1 eetlepel mascarpone,
poedersuiker
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen