Arretjescake mijn eerste cake die ik ooit gemaakt heb. En deze arretjescake met Maltesers is extra lekker. Eenvoudig te maken en je hebt geen oven nodig. En wist je dat dit een echt Nederlands recept is! De volle smaak van de chocola, de knapperige Maltesers, afgewisseld met biscuit, kinderen zeggen hier geen nee tegen! En wij volwassenen ook niet.
Kook Tijd 10 minutenmin
Rusttijd 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur10 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Nederlands
Hoeveelheid 12personen
Ingrediënten
150grammelkchocolain blokjes gebroken
150gram pure chocola58 % cacao, in blokjes gebroken
150gramboterin vier stukken gesneden
5eetlepelsstroop
175gramMaria biscuitjesverkruimeld, hoeven geen gelijke stukken te zijn
150gramMaltesers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Leg een stuk plastic folie in je cakeblik. Zo krijg je de arretjes cake er na het uitharden beter uit.
Hang een kom boven een pan met kokend water. Doe de beide chocolades, boter en stroop in de kom en laat langzaam smelten. Roer af en toe goed door.
Roer ⅔ van de Maltesers snel door het beslag. Niet te lang roeren anders smelten de Maltesers!
150 gram Maltesers
Schenk het beslag in de vorm en druk de rest van de Maltesers in de bovenzijde.
Zet de cake minimaal 3 uur in de koeling. Wanneer de cake uitgehard is, kun je hem aansnijden.
NOTITIES
1. Vulling: Deze arretjescake heeft als vulling Maltesers, maar je kunt natuurlijk ook denken aan M&M's, smarties, brokjes karamel of fudge. Zo serveer je telkens weer een andere cake.2. Au bain-Marie: Voor deze cake smelt je de boter, chocolades en stroop au bain-marie. Je hangt daarvoor een hittebestendige schaal boven een pan met kokend water (op laag vuur). De onderzijde van de kom mag het water niet raken. Hierdoor zorg je ervoor dat de ingrediënten alleen maar smelten en niet aanbranden.3. Arretjescake zonder rauwe eieren: Een arretjescake is een chocoladecake. Normaal gesproken door cacao te mengen met rauw ei, maar zoals gezegd gebruik ik dat liever niet in mijn recepten. Chocola is een goede vervanger. De kunst is dan wel om de juiste hoeveelheid melkchocola te mengen met pure chocola (58 % cacao), voor de lekkerste smaak. Niet te zoet en ook niet te puur.4. Bewaren
Koelkast: Deze arretjescake met Maltesers kun je tot 3 dagen in de koeling bewaren. Luchtdicht verpakt of in plasticfolie gewikkeld (en de cake is dus goed van tevoren te maken)
Diepvries: Je kunt de arretjescake ook invriezen. Bewaar hem luchtdicht verpakt tot 3 maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast of sneller bij kamertemperatuur.