Deze pittige komkommer salade is heerlijk bij een chinese maaltijd. Licht pittig door de pepertjes, notig door de cashew noten en fris door de komkommer.
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 135kcal
Ingrediënten
2komkommers
15gramkoriander
1rode peperontzaad en in stukjes gesneden
70gramcashewnotenin stukjes gehakt
1eetlepelchinese wijnazijn
1eetlepelolie
2theelepelsbruine basterdsuiker
1rode uigesnipperd
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snij de komkommers over de lengte door en lepel de zaden eruit.
Snij de komkommer vervolgens in maantjes van ongeveer ½ cm dik.
Meng in een kommetje de olie, suiker en chinese wijnazijn. Blijf roeren tot de suiker opgelost is.
Giet het olie/azijn mengsel over de komkommer. Voeg daarbij het pepertje en de ui.
Meng de salade goed en laat de smaken tenminste 1 uur intrekken in de koelkast.
Voeg net voor het serveren de cashewnoten toe. Verdeel de korianderblaadjes over de salade.
Serveer meteen, anders worden de noten zacht en verleppen de blaadjes.