Deze Duitse aardappelsalade kan zowel warm als koud gegeten worden! Door warme aardappelschijfjes te marineren in een dressing, nemen ze al die heerlijke smaken op. Ze worden vervolgens gemengd met ei, knapperige zoute bacon en bieslook. Een geweldige combinatie van smaken, maakt dit één van de beste aardappelsalades is die ik ken!
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Marineren 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur25 minutenmin
Gang Bijgerecht
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 8personen
Ingrediënten
1200gramaardappelschijfjes
300mlmayonaise
2½theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
⅛theelepelpeper
¼theelepelzout
4eierenhardgekookt, gepeld
3bosuitjesin kleine reepjes
2eetlepelsbieslook gesnipperd
125gramspekreepjesuitgebakken
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verhit een koekenpan op het fornuis met 3 cm water tot het kookt. Voeg de aardappelschijfjes toe en kook tot ze gaar zijn (TIP controleer of ze gaar zijn door met een vork in de aardappel te prikken. Als dat makkelijk gaat, is de aardappel gaar).
1200 gram aardappelschijfjes
Giet af en laat 2 minuten staan zonder deksel.
Maak de dressing door mayonaise, paprika, kerriepoeder door elkaar te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
Snij de eieren in kleine blokjes en voeg, samen met de spekjes (voeg wat van het zoute vet toe om de dressing op smaak te brengen), lente-uitjes en bieslook toe aan de slakom.
Doe de aardappelschijfjes in de kom en schep alles om zodat elk plakje aardappel bedekt is met een beetje dressing. Eet direct of laat afkoelen in de koelkast (zodat de smaak nog lekkerder wordt)
NOTITIES
1. Aardappelen - Ik gebruik voorgekookte aardappel schijfjes voor deze salade, omdat dit de gemakkelijkste manier is om deze salade te bereiden. Je zou de aardappel schijfjes zelf kunnen maken. Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes. Begin met het schillen van de aardappelen. Snijd ze ongeveer ½ cm dik. Nu kook je ze (net zoals de aardappelschijfjes uit het recept). Alleen zullen deze aardappelen iets langer (ongeveer. 10 minuten meer) nodig hebben om gaar te zijn.2. Eieren - Gebruik hardgekookte eieren. Weet je niet zeker hoe je dat moet doen? In mijn blog heb ik het perfecte stappenplan voor je: hoe maak je perfecte hardgekookte eieren! Zorg ervoor dat je ze na het koken afspoelt onder koud water (schrikken). Dan kun je de schil makkelijker pellen.3. Bewaren
Koelkast - Deze Duitse aardappelsalade is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Breng voor het serveren op kamertemperatuur.
Diepvries - Vries de aardappelsalade niet in. Doordat de structuur veranderd in de diepvries, is dit niet lekker.
4. Voedingswaarde - De voedingswaarde is per portie, uitgaande van 8 porties.