Een surf en turf kebab op de barbecue. Met heerlijke garnalen en biefstuk. Mals gebakken en snel klaar. Heerlijk met dat warme weer.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 8 minutenmin
Totale Tijd 13 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
barbecue of grill
4 Spiesen
Ingrediënten
16garnalen
400grambiefstuk
2eetlepelszonnebloemolie
1citroen
zout en peper naar smaak. Zeezout is het lekkerst!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Controleer de garnalen en verwijder eventueel het darmkanaal uit de rug van de garnaal.
Snij de biefstuk in blokjes.
Doe de olie in een kommetje en meng de garnalen en biefstuk met de olie, zodat ze goed bedekt zijn.
Halveer de citroen. Verdeel elke helft in 4 stukken.
Pak een satéstokje en rijg 2 blokjes biefstuk op een stokje.
Prik 2 garnalen een partje citroen en nog eens 2 garnalen aan het stokje en tenslotte weer één of twee (afhankelijk van de hoeveelheid biefstuk die je nog over hebstukjes biefstuk.
Bestrooi met zout en peper.
De spiesjes kun je rechtstreeks op de grill leggen, maar een grill schaaltje is makkelijk omdat het veel simpeler schoon te maken is.
Grill 3-4 minuten, draai de spiesjes om en grill ook de andere zijde nog 3-4 minuten.
Serveer met een partje citroen erbij, zodat iedereen zelf naar smaak het vlees kan kruiden.