Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecote in sesam soja saus marinade
Andréa
Een lekker recept wat snel en toch exclusief is: entrecote. Een oosterse marinade geeft een mooie smaak. De grill een extra dimensie. Lekker!
Voorbereiding
5
minuten
min
Kook Tijd
5
minuten
min
Marineren
30
minuten
min
Totale Tijd
40
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
Grillpan
Kwastje
Ingrediënten
Entrecote en marinade
▢
2
eetlepels
sesam zaad
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
3
cm
gember
geraspt
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
1
eetlepel
sake
of droge sherry
▢
1
eetlepel
honing
▢
4
lapjes
entrecote
of 2 grote entrecotes halveren
▢
olie
Saus voor bij entrecote
▢
5
cm
gember
in dunne reepjes gesneden
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
2
eetlepels
water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Rooster de sesamzaadjes en doe ze in een kommetje.
Meng daar de knoflook, gember, sojasaus, sake en honing door.
Pak de entrecote en smeer die met het mengsel in. Leg ze in een diep bord en giet het restant marinade erover.
Laat 30 minuten marineren.
Maak ondertussen het sausje door de sojasaus, reepjes gember en water te mengen.
Laat even staan zodat de smaken goed intrekken.
Verwarm de grillpan voor zodat hij goed heet is en bak het vlees ongeveer 5 minuten aan elke kant.
Snij het vlees in dunne reepjes en besprenkel met wat saus.
Heel lekker met een salade en witte rijst.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen