Drumsticks braden, een makkelijke manier om snel iets lekkers op tafel te zetten. Een recept voor kippenpootjes met citroen, heerlijk gemarineerd en gestoofd in een boter citroen kippenbouillon. Lekker en makkelijk!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Drumsticks Braden
Maak een marinade van het citroensap, olijfolie, vermout, knoflook en rozemarijn. Roer goed door elkaar.
50 ml citroensap, 100 ml olijfolie, 2 eetlepels Vermout, 1 theelepel Gedroogde rozemarijn, 2 teentjes knoflook
Leg de drumsticks in de marinade, bedek alle zijden en laat ze minimaal 2 uur in de marinade liggen. Besprenkel tussendoor de poten met de marinade, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
8 kipdrumsticks
Smelt de boter uit de pan.
2 theelepels roomboter
Laat de kippenpoten uitlekken en braadt ze alle kanten aan.
Wanneer de drumsticks mooi bruin zijn, giet je de bouillon en marinade bij de poten en breng je het aan de kook.
500 ml kippenbouillon
Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen.
Grillen op de BBQ of Grillpan (Optioneel)
Verhit de bbq of grillpan tot hij heel heet is. Grill de drumsticks tot ze warm en bruin zijn.
NOTITIES
1. Vermout - Je kunt het vervangen door een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of wittewijnazijn.2. Drumsticks - Gebruik naturel drumsticks, zodat je ze zelf op smaak brengt.3. Kippenbouillon - Het allerlekkerste is zelfgemaakte kippenbouillon, maar heb je dat niet bij de hand, gebruik dan gewoon een blokje.4. Bewaren
Koelkast/Diepvries (marineren) - De drumsticks kun je overnacht laten marineren. Je kunt de kip ook samen met de marinade invriezen. Laat ontdooien in de koeling en je kunt meteen van start (geen extra marinade tijd nodig).
Koelkast (gaar, snel afgekoeld) - Dit blijft afgedekt tot 2 dagen goed in de koeling.
Diepvries (gaar, snel afgekoeld) - Doe de drumsticks in diepvrieszakjes of in een diepvriesdoos. Zo blijven ze tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
5. De voedingswaarde is per drumstick, zonder bijgerechten.