Een lekker fris ijsje. Dan heb ik hier een recept voor een ijsje met een frisse citrussmaak dat makkelijk is te maken: citroenijs zonder ijsmachine
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Vriestijd 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur40 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 6personen
Ingrediënten
250mlslagroom
240gramsuiker
250grammascarpone
1theelepelvanille-extract
70mlcitroensap
½theelepelcitroen rasp
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zorg ervoor dat al je ingrediënten zo koud mogelijk zijn voor het beste resultaat. Leg ook de suiker en het citroensap in de koeling voor minstens 30 minuten.
Klop de slagroom met de suiker tot hij net lobbig wordt (yoghurtdikte).
250 ml slagroom, 240 gram suiker
Schep de mascarpone en het vanille-extract door het slagroommengsel.
250 gram mascarpone, 1 theelepel vanille-extract
Mix tot de mascarpone is opgenomen. Als het goed is, heeft de room dan een Griekse yoghurt dikte.
Voeg hete citroensap en de rasp toe.
70 ml citroensap, ½ theelepel citroen rasp
Meng met een spatel alles voorzichtig door elkaar.
Schenk in een diepvriesdoos en zet minstens 3 uur in de vriezer.
NOTITIES
1. Citroen: Vers geperst citroensap. Niets kan dat verslaan. Gebruik biologische citroenen, want je hebt ook een citroenschil nodig.2. Serveren: Je kunt het waarschijnlijk meteen scheppen als je het binnen 24 uur na het invriezen serveert. Anders laat je het 5 tot 10 minuten staan bij kamertemperatuur voordat je het mooi kunt opscheppen.3. IJsmachine: Als je gebruik wilt maken van een ijsmachine, dan is dat ook mogelijk. Volg de instructies van de fabrikant om het klaar te maken. Als het ijs bevroren is, bewaar het dan in een bakje in de vriezer.4. Bewaren: Je kunt zelfgemaakt citroenijs maximaal 1 maand bewaren. Als je ijskristallen ziet verschijnen, moet je het ijs weggooien en niet meer eten.