Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tilapia filet met tomaten salsa
Andréa
Lekker gezond en heerlijk van smaak is dit recept voor tilapia filet met tomaten salsa. Snel klaar en je serveert het met een salade en of pasta.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Marineren
30
minuten
min
Totale Tijd
50
minuten
min
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
grill pan
kaasschaaf
koekenpan 26 cm
Ingrediënten
▢
4
tilapia filets
▢
100
gram
pesto
▢
2
eetlepels
sinaasappelsap
▢
2
courgettes
▢
olijfolie
extra vierge
▢
100
gram
cherry tomaatjes
▢
10
blaadjes
basilicum
▢
1
theelepel
verse tijm
blaadjes
▢
50
gram
feta
▢
1
eetlepel
gekruide olie
bijvoorbeeld de olie die bij de feta zit.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de tilapia in dunnen repen (ongeveer 2 cm breed)
Marineer de vis in een sausje van 100 gram pesto met het 2 eetlepels vers sinaasappelsap.
Laat de smaken 30 minuten in de koeling intrekken.
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in repen.
Bestrijk beide zijden van de courgettes met de olijfolie.
Verhit een grillpan en bak de courgette aan beide zijde tot je een grill patroon ziet (ongeveer 2 tot 3 minuten).
Snij 100 gram cherrytomaatjes in dobbelstenen.
Scheur de basilicum in smalle reepjes en voeg die, samen met de tijm bij de tomaten.
Verkruimel de feta boven de salsa en schep daar 1 eetlepel kruidenolie bij.
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de vis in ongeveer 2 minuten aan elke zijde gaar.
Rol de vis in de gegrilde courgette en verzamel op een schaal.
Schep de tomatensalsa over de vis en serveer meteen.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen