Oostenrijkse Frittatensoep, (ook wel bekend als Flädlesuppe) is een ouderwetse comfortsoep. Het is een combinatie van huisgemaakte groentebouillon met pannenkoekreepjes. Het is een eenvoudig recept, heel gemakkelijk te maken. En ideaal om je overgebleven pannenkoeken in te gebruiken.
1tomaatontveld en van zaden ontdaan en in kleine blokjes gehakt
Serveren
Pannenkoekreepjes(hierboven gemaakt)
6takjespeterseliefijngehakt
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Pannenkoekreepjes
Maak een beslag voor de flensjes: meng de bloem, met het ei, de melk en zout en roer met een garde tot je een glad beslag hebt.
1 ei, 3 eetlepels bloem, 100 ml melk, ⅛ theelepel zout
Smelt de boter in de pan en bak dunne flensjes. Gebruik zo min mogelijk beslag zodat je hele dunne flensjes krijgt.
1 eetlepel boter
Laat de flensjes licht afkoelen. Rol ze dan op en snij in dunne reepjes.
Soep
Snipper de ui en de knoflook fijn.
1 ui, 1 teentje knoflook
Verhit wat olie in de pan en fruit het uitje in 2 minuten glazig.
1 eetlepel zonnebloem olie
Voeg de knoflook toe en roerbak dat 2 minuten mee.
1 teentje knoflook
Schenk de groentebouillon erbij en laat aan de kook komen.
1 liter groentebouillon
Voeg de wortel en prei toe en laat 10 minuten sudderen.
1 wortel, ½ prei
Doe dan de tomaten erbij en sudder nog eens 2 minuten.
1 tomaat
Doe de pannenkoekreepjes erbij, warm 1 minuut mee.
Pannenkoekreepjes
Schenk de soep in de kommen en garneer met verse peterselie.
6 takjes peterselie
NOTES
1 - PannenkoekreepjesDe pannenkoeken worden apart van de soep bereid. Als je ze samen kookt, wordt het een zachte brij. Dus voeg ze toe aan de kom en giet de bouillon erover of voeg ze toe aan de pot als alles klaar is en serveer meteen.TIP - Voor dit recept kun je restjes pannenkoeken gebruiken.2. - KruidenVoeg een eetlepel zeer fijngehakte bieslook toe voor meer smaak aan je pannenkoeken.3. BewarenDeze soep kun je niet bewaren als de pannenkoeken al aan de soep zijn toegevoegd. Ze zouden dan zacht worden en dat is echt niet lekker. Maar als je ze niet bij elkaar hebt gevoegd, kun je:
Koelkast - Koel de soep en bewaar tot twee dagen afgedekt in de koelkast. Leg de pannenkoeken op een bord en dek af met plastic folie. Je kunt ze maximaal twee dagen bewaren.
Diepvries - Koel de soep volledig af en doe in een diepvriesdoos. Je kunt de soep tot twee maanden in de diepvries bewaren. Je kunt je pannenkoeken invriezen door ze in een enkele laag op een bakplaat te leggen. Vries ze 30 minuten in en haal ze dan van de bakplaat en leg er bakpapier tussen. Maak een stapel en wikkel er wat plastic folie omheen. Vries ze maximaal twee weken in.
4 - VoedingswaardenDe voedingswaarde wordt weergegeven per portie, ervan uitgaande dat je dit met vijf personen eet.