Glutenvrije muffins met chocola dat klinkt lekker toch! Ze zijn luchtig, smeuïg en lichtzoet. De chocola en kokos maken van deze muffins, gemaakt van boekweitmeel, een heerlijke snack.
Mix het beslag 5 minuten op gemiddelde snelheid, zodat het goed luchtig wordt.
Doe de chocolade en kokos bij het beslag en meng het goed door met een spatel.
100 gram pure chocolade, 3 eetlepels kokosrasp
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet de bakplaat in de oven.
Bak 25-30 minuten tot de muffins goed gaar zijn.*
Laat 5 minuten staan en haal ze dan uit de vorm.
Laat afkoelen op een rooster.
NOTITIES
1. Vanille-extract - Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).2. Ook lekker - Extra toevoegingen - 50 gram pecannoten, cranberry's, of zonnebloempitten is erg lekker.3. Oven tips en gaarheid *
Bak de muffins in het onderste derde deel/midden van je oven. Ze hebben meer kans om te verbranden als je ze bovenin de oven bakt.
Ovens zijn inconsistent in warmte (soms zijn ze kouder dan de aangegeven temperatuur, andere keren worden ze heter). En als je je oven nog niet zo goed kent, controleer dan de muffins twee minuten voor het einde van de baktijd op gaarheid. Dat kan op drie eenvoudige manieren:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cupcakes bewegen, zijn ze nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van een cupcake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cupcake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, zijn de cupcakes gaar.
Zijn de cupcakes niet voldoende gaar dan verleng je de baktijd met twee minuten.
4. Oven temperatuur - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.5. - Bewaren
Kamertemperatuur - Wikkel de muffins in plastic folie of bewaar ze drie dagen in een luchtdichte trommel.
Diepvries - je kunt de glutenvrije muffins invriezen. Wikkel ze eerst in aluminiumfolie en doe alles in een zak of luchtdichte verpakking. Zo kun je ze maximaal twee maanden bewaren.
6. De weergegeven voedingswaarde is per Glutenvrije Muffin met Chocola en Kokos