Ontdek de heerlijke smaken van de Oosterse keuken met onze verrukkelijke Aziatische kippensoep met kokosmelk! Deze smaakvolle soep combineert malse stukjes kip met romige kokosmelk en een harmonieus samenspel van specerijen.
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht, Lunch Recept, Soep
Wereldkeuken Aziatisch
Hoeveelheid 5personen
Ingrediënten
¼ - 1rode peper
1literkippenbouillon
200mlkokosmelk
2eetlepelsvissaus
1theelepelgemalen gember
1kipfiletin blokjes van 1 x 1 cm gesneden
75gramMungo vermicelli
1eetlepelcitroensap
zout en peper naar smaak.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Hak de peper fijn. Voeg ¼ peper toe voor een klein beetje pit en wil je een pittiger recept ga dan voor een hele peper.
¼ - 1 rode peper
Verwarm de kippenbouillon met de kokosmelk, vissaus en gemberpoeder in een pan tot het kookt. Zet het vuur dan laag.
Doe de kipblokjes bij de soep en sudder 15 minuten.
1 kipfilet
Voeg de peper toe en breek je de Mungo vermicelli boven de soep. Meng alles goed door en laat 3 minuten meekoken.
75 gram Mungo vermicelli
Pers de citroen boven de soep uit. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
1 eetlepel citroensap, zout en peper
NOTITIES
1 Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één makkelijke druk op de knop: 2. Kippenbouillon -Maak je kippenbouillon zelf of gebruik bouillon van een blokje3. Variaties
Meer Smaak: Deze kippensoep heeft al heel veel smaak, maar misschien wil je toch nog wat extra's? Je kunt naar smaak zout en peper toevoegen, maar denk ook eens aan knoflook, komijn of uienpoeder. Heerlijke kruiden die heel goed passen bij deze soep. Of een extra heet pepertje voor wat extra pit.
Extra Vitamines: Deze soep kun je ook prima als maaltijdsoep eten, wanneer je taugé, sugarsnaps en paksoi toevoegt. In dat geval kook je de sugarsnaps twee minuten mee. De paksoi snij je in kleine reepjes en de taugé was je. De laatste twee groenten doe je in je soep kom en je schenkt de soep erop. De groenten blijven zo fris en knapperig.
Vegetarische soep: Soms wil je een dagje zonder vlees of krijg je een vegetarische gast te eten. En deze soep kun je prima vegetarisch eten. Vervang in dat geval het kippenvlees door reepjes shiitakes. En in plaats van kippenbouillon gebruik je een groenten bouillon. Vervang de vissaus door een gelijke hoeveelheid zoute soja saus. Op deze manier geniet je van een heerlijke vegetarisch (zelf vegan) soep.
4. Te zout of te pittig?
Mocht de soep te zout zijn verdun dan met water of laat een geschilde aardappel 10 minuten meekoken.
Mocht de soep te veel pit hebben voeg dan 1 eetlepel suiker toe.
5. Bewaren
Koelkast: Laat afkoelen en bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koeling.
Diepvries: Schenk in een diepvriesdoos, blijf een ½ cm uit de rand want de soep zet uit bij het invriezen). Vries in en bewaar tot 2 maanden in de diepvries. Laat op de dag zelf (of de avond vooraf) ontdooien in de koelkast.
Opwarmen: Verwarm de soep op gemiddeld vuur tot hij warm is, maar nog niet kookt.