Eieren in pittige saus, dit Indische gerecht dat ook wel Sambal Goreng Telor wordt genoemd heeft een heerlijke volle smaak, geurend naar specerijen, smakend naar het verre Oosten. Het is licht pittig, maar vooral lekker van smaak. Dit vegetarisch Indonesisch recept is echt top.
Voeg als laatste de eieren toe en laat 10 minuten sudderen.
Verwijder het steranijs, kardamom en salam uit de pan en serveer meteen!
NOTITIES
1. Salam is te verkrijgen bij de Toko. Je kunt het ook vervangen door een laurierblaadje.2. Eieren - Voor dit recept gebruik je hardgekookte eieren. Ik gebruik altijd deze manier voor de perfecte hardgekookte eieren. Je bakt de eieren voordat je ze in de saus laat sudderen. Daardoor krijgen ze een krokant laagje en meer smaak.3. Rode peper - Snij het pepertje fijn en voeg het inclusief de zaden toe aan de pan. Wil je een minder hete variant, verwijder dan de zaden. Hou je van heel pittig voeg dan één of zelfs twee extra pepers toe.4. Serveren - De Sambal Goreng Telor is heerlijk witte rijst en een komkommersalade. Het is ook erg lekker als onderdeel van een rijsttafel met Babi Ketjap, Mini Loempia's en Kip Boemboe Bali.
5. Bewaren
Koelkast - Bewaar de pittige eieren in een luchtdicht afgesloten doos in de koeling, gedurende maximaal drie dagen (en de smaak wordt zelfs nog lekkerder).
Diepvries - Hoewel je eieren kunt invriezen, wordt de structuur van het eiwit rubberachtig. Geen aanrader dus.
Opwarmen - Voeg 2 eetlepels water aan een pan met Sambal Goreng Telor toe en verwarm op laag vuur terwijl je af en toe roert. Kookt de saus te veel in, voeg dan nog wat extra water toe.
6. De weergegeven voedingswaarde is per ei met heerlijke saus.