Deze gluten vrije muffin met appel en rozijnen zijn gezonder dan de normale muffins. Door de toevoeging van dit fruit, heb je veel minder zoetstoffen nodig
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Hoeveelheid 10muffins
Apparatuur
muffinvorm
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Spatel
Ingrediënten
250 gramboekweitmeel
1theelepelbakpoeder
1eetlepel honing
2eierenmaat m
4eetlepelszonnebloem olie
1appelgeraspt
2eetlepelsrozijnen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius onder- en bovenwarmte (of 170 graden Celsius hete lucht oven (vergeet dan niet de bovenkant vochtig te maken met de plantenspuit).
Doe de papieren vormpjes in de bakvorm of vet de vorm in.
Meng in een kom het meel met het bakpoeder.
Klop in een tweede kom de eieren schuimig met de honing en olie.
Spatel de inhoud van de eerste kom door het ei mengsel en maak het beslag net vochtig (er mogen nog klontjes in voorkomen)
Schep het beslag in de vormpjes en zet de bakplaat in de oven.
Laat 25 - 30 minuten bakken tot de muffins gaar zijn (controleer met een houten prikker)
Laat de muffins 5 minuten rusten en haal ze dan uit de bakvorm. Laat afkoelen op een rooster.