Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Couscous salade met bieslook en komkommer
Andréa
Een heerlijk bijgerecht bij de bbq is deze couscous salade met bieslook en komkommer. Een frisse salade door de dressing van yoghurt.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Koeltijd
1
uur
uur
Porties
4
personen
calorieën
216
kcal
Ingrediënten
▢
250
ml
groentebouillon
▢
200
gram
couscous
▢
1
eetlepel
boter
kamertemperatuur
▢
½
komkommer
▢
5
stengels
bieslook
▢
100
ml
Griekse yoghurt
▢
½
citroen
sap
▢
bieslook bloemen
evt. garnering:
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Schenk de groentebouillon (evt. met een snufje zout voor wat extra smaain het pannetje en breng aan de kook.
Zet het vuur uit en strooi de couscous in de pan.
Roer meteen door en leg het deksel op de pan.
Laat 5 minuten wellen.
Roer de boter door de couscous en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Schil de komkommer, halveer en schraap de zaden eruit met een lepel.
Snij de komkommer in blokjes.
Snipper de bieslook fijn.
Doe de komkommer, bieslook, yoghurt en citroen bij de afgekoelde couscous en roer goed door tot alles gemengd is.
TIP: Strooi als garnering wat bieslook bloemen over.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen