Lamsrack uit de oven, gemaakt van het beste vlees van het lam. De coating van ketjap zorgt voor een heerlijke glaze op de buitenkant van het malse vlees. Je bakt het vervolgens even aan in de pan (voor nog meer smaak) en braad verder in de oven tot hij medium gegaard is. Een makkelijk recept voor een rijk en lekker stukje lamsvlees.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Marinade
Controleer of de lamsrack vet rondom de botten bevat. Is dat het geval, snij het dan weg.
2 stuks lamsrack
Bereid een marinade van de knoflook, gember, sambal, ketjap en suiker.
3 tenen knoflook, 2 cm gember, 1 theelepel sambal, 120 ml ketjap Manis, 200 gram bruine suiker
Marineer de lamsrack gedurende 3 tot 4 uur
Verwarm een half uur voor het serveren de oven voor op 200 °C.
Bakken lamsrack
Verhit olie in de koekenpan en bak de lam aan alle zijde aan.
2 eetlepels olie
Leg de lamsrack in de ovenschaal en bedruip met het bakvocht uit de pan. Bak 15 minuten in het midden van de oven.
Laat het vlees drie minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snij het vlees in plakjes.
Serveer met gesneden lente-uitje
2 lente-uitjes
NOTES
1. Wil je lamsrack uit de oven maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. - Lamsrack Kijk de lamsrack na voordat je hem gaat garen. Zit er veel vet rondom de botten, snij dat dan weg. Lamsrack gaar je in een relatief korte tijd en het vet zal dan niet voldoende gaar worden.3. - Lekker erbij Dit recept is heerlijk met sperziebonen met paneer en rijst of gebakken aardappeltjes uit de oven.4. - Even laten liggen Door vlees en vis na het bakken of grillen even te laten rusten, zal er na het aansnijden minder sappen vrijkomen, en die blijven daardoor in je vlees of vis. Veel lekkerder dus.5. - Bewaren
Koelkast - De lamsrack kun je na het bereiden twee dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries - In de diepvries blijft een restje lamsrack tot twee maanden goed. Laat het ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Haal hem dan 30 minuten voor het eten uit de koeling en warm hem gedurende 10 minuten bij 200 °C in de oven. Bedruip halverwege met wat water, zodat hij goed vochtig blijft.
6. - Voedingswaarden De voedingswaarden zijn aan de hoge kant, omdat je maximaal de helft van de marinade daadwerkelijk gebruikt (dat valt dan weer mee toch!). Deze hoeveelheid lam is genoeg voor vier volwassenen. De voedingswaarden zijn de maximale hoeveelheden per persoon (als alle marinade gebruikt zou worden).