Een vegetarische quiche uit Servië: Katmer Pie met spinazie ricotta vulling. Lekker romig, heerlijk van smaak. Maak het snel zelf!
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Porties 28stukken
calorieën 124kcal
Ingrediënten
Deeg
500grambloem
1theelepelzout
350mlwater lauw
45gramghee gesmolten, zie tips
bloem extra voor bestuiven
Spinazie ricotta vulling
500gramricotta
500gramverse spinazie
4eierenmaat L
½theelepelzout
Katmer pie
3eetlepelsghee gesmolten
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Deeg
Doe de bloem, het water en zout in een kom en mix tot je een zacht deeg hebt.
Bebloem je werkoppervlak en kneedt het deeg nog verder tot het mooi elastisch is. Wanneer het deeg plakt, voeg je nog wat extra bloem toe.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en laat ze 10 minuten rusten onder een theedoek.
Pak een stukje deeg en rol het uit in een ronde vorm tot het ongeveer 3 tot 4 mm dik is. Herhaal dat voor alle stukjes.
Pak een rondje deeg en besmeer dat met de ghee. Leg er een tweede rondje deeg op.
Besmeer ook dat tweede rondje deeg met ghee en leg daar een derde rondje op. Leg dit stapeltje van 3 plakjes deeg even weg en herhaal dit voor de resterende 3 rondjes deeg.
Laat de twee stapeltjes deeg weer 10 minuten rusten onder een theedoek.
Pak een stapeltje deeg en rol die uit tot een dikte van 6-7 mm in een ronde vorm.
Zet een glas in het midden en maak met een scherp mes van de buitenzijde naar binnen 8 inkepingen tot aan het glas (verdeel ze over de ronde deeg).
Besmeer de bovenkant met ghee
Vouw elke driehoek naar binnen (zie de foto)
Ga door tot je alle vlakken naar binnen hebt gevouwen.
Laat het deeg verder rusten onder een theedoek en ga verder met de vulling.
Ricotta spinazie vulling
Was de spinazie en snijdt ze in dunne reepjes.
Doe dat in een grote kom en voeg de eieren, zout en kaas toe.
Meng alles goed door elkaar. Mij lukte dat het best door met mijn handen alles goed te kneden.
Katmer pie
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
Smeer een bakvorm in met de ghee.
Pak een stapeltje deeg en rol die uit tot je de grootte van je bakvorm hebt en leg die daarop. Druk de hoekjes met je vinger goed aan.
Verdeel de vulling over het deeg, blijf ongeveer 2 cm uit de kant.
Pak het tweede stapeltje deeg, rol die uit tot de grootte van je bakvorm en leg die over de vulling. Druk het deeg op het andere deeg zodat het vastplakt.