Bloemkool en broccoli zijn de basis van deze heerlijke quiche. De cervelaat geeft een heerlijke smaak en bite. Je kunt dit recept prima voorbereiden zodat hij alleen nog maar in de oven afgebakken hoeft te worden.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Bloemkool en broccoli stamppot
500gramaardappelengewassen en geschild
1stronkbroccoligewassen en in roosjes gesneden
½bloemkoolgewassen en in roosjes gesneden
75mlmelk
1eetlepelmosterd
100gramkomijn kaas
Quiche met bloemkool, broccoli en cervelaat
1eetlepelolieom in te vetten
6plakjeshartige taart deegontdooid
2eetlepelspaneermeel
5eieren
100gramcervelaatdroge worst, in blokjes gesneden.
1portiebloemkool en broccoli stamppot
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bloemkool en broccoli stamppot
Doe in een grote pan een laag water van ongeveer 10 cm.
Voeg aan de pan de aardappelen, broccoli en bloemkool toe.
Breng aan de kook en laat 18 minuten koken (of tot de aardappels gaar zijn. Dit controleer je eenvoudig door met een vork in de aardappels te prikken. Wanneer ze gaar zijn voel je geen weerstand).
Giet de aardappelen, bloemkool en broccoli af en doe alles terug in de pan.
Breng de melk aan de kook en schenk bij de aardappels.
Doe ook de mosterd en komijnekaas erbij en stamp de aardappelen met de groenten fijn met een puree stamper. Meng daarbij alles goed door elkaar.
Quiche met bloemkool, broccoli en cervelaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vet een quiche schaal in met de olie.
Verdeel de plakjes hartige taart deeg over de zijkant en bodem van de quiche vorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, zodat eventuele lucht kan ontsnappen.
Strooi het paneermeel over de bodem (dat neemt vocht wat eventueel vrijkomt op).
Klop de eieren los en meng die, samen met de cervelaat, door de stamppot.
Schep de stamppot vulling in de quiche.
Zet in de oven en laat 30 tot 40 minuten bakken (30 minuten wanneer alles nog warm is, 40 minuten wanneer je de quiche hebt voorbereid en alles uit de koeling komt.)