Honing tuiles, een lekker luchtig koekje om bij de thee op te eten of om bij een ijsje te eten. Deze koekjes zijn krokant, bros en licht. Deze lekkernij heeft één groot nadeel: je eet er snel veel te veel van.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 20koekjes
calorieën 34kcal
Equipment
bakplaat
Ingrediënten
30gramboter
35grampoedersuiker
60gramhoning
40grambloem
⅛theelepelzout
1theelepelkaneel gemalen
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Voorbereiding
Haal de boter uit de koelkast (tenminste 30 minuten).
Verwarm de oven voor op 220 C.
Smeer een bakplaat in met boter en zet deze in de koelkast.
Knip uit karton een rondje van ongeveer 5 cm. En leg de uitsparing op de bakplaat.
Weeg alle ingrediënten af en zet klaar.
Honing tuiles
Meng de poedersuiker met de boter drie minuten op hoge snelheid tot het een glad geheel wordt.
Voeg hieraan de honing toe en meng één minuut.
Meng de bloem, zout en kaneel er op lage snelheid door totdat het net is opgelost en zet het beslag een kwartiertje in de koelkast.
Breng een theelepel beslag aan in het rondje en smeer die uit met het palet mes.
Herhaal dat tot de bakplaat vol ligt met tuiles.
Bak de koekjes drie minuten in de oven, totdat deze goudbruin zijn.
Laat de koekjes kort afkoelen (een minuutje of zo) en haal ze dan los met een spatel. Hou je ze plat dan kun je de kletskoppen laten afkoelen op een rooster. Voor een halve maan vouw je ze om een deegroller en haal je ze, als ze licht zijn afgekoeld van de deegroller af en legt ze op een rooster.Voor een rolletje draai je de tuiles om de achterkant van een houten spatel. Laat afkoelen en haal van de spatel af en leg op een rooster om verder uit te harden.
NOTES
1 - Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten:2 - koekjes bakken Heb je nog niet veel ervaring in het bakken van koekjes, lees dan dit artikel met goede tips om koekjes te bakken. Zo lukken je koekjes altijd.Bak de koekjes niet langer dan vier minuten. Doordat ze zo dun zijn bakken ze snel aan.Maak de koekjes niet te groot. Maximaal 1 ½ theelepel beslag per koekje. Anders worden ze te dik.Laat minimaal 5 cm ruimte tussen de koekjes op de bakplaat.3 - Ook lekker: Bestrooi de tuiles met sesamzaad, gemalen amandelen of kokos.Doop de tuile voor een deel in gesmolten chocola.Vul de opgerolde tuiles met slagroom. Of serveer de kletskoppen met een bolletje ijs.4 - Bewaren - De koekjes kun je in een luchtdicht afgesloten trommel 5 dagen bewaren. Laat ze afkoelen voordat je ze in de trommel stopt.5 - Voedingswaarden - Met dit beslag kun je 20 flinterdunne koekjes maken. Maar is je mal groter (of kleiner) dan veranderd dat aantal natuurlijk. De aangegeven voedingswaarden zijn per koekje (als je er 20 bakt).