Deze watermeloen slush met slechts 3 ingrediënten is heerlijk zoet, verfrissend en verkoelend met hete dagen.
Omdat het zo'n warm weer is en ik zin had in iets lekkers met weinig calorieën (mijn bikini wil toch ook wat), heb ik voor een watermeloen slush gekozen.
Snel klaar, lekker, verfrissend, licht zoet heerlijk voor een warme dag zoals vandaag!
- Schenk de gepureerde watermeloen dan in een diepvriesdoos, zet in de diepvries en meng die elk half uur door met een vork tot hij bevroren is. Daardoor krijg je een mooie slush
- Zorg dat je watermeloen heel koud is wanneer je start. Anders duurt het heel lang voordat je een mooie slush krijgt.
- Je voegt suiker toe omdat door het vriezen het zoet minder wordt.
- Verwijder pitjes uit je puree. Niemand wil toch een slush met pitjes!
- Snij de meloen in stukken, verwijder de pitjes en pureer het vruchtvlees. Bewaar in de koeling. Je kunt dit 1 dag van te voren doen.
- Wanneer je dit als slush wilt serveren, doe je dat meteen. Anders vriest het verder en wordt het watermeloen ijs (wat ook heel lekker is). Die is tot 1 maand houdbaar in de diepvries.
- Blender: ik kan niet meer zonder blender voor het pureren van smoothies, soep en jam. Deze blender heeft voldoende vermogen om het echt glad te pureren en door zijn hittebestendige glazen kan, kun je er ook warme vloeistoffen in doen. Ik gebruikte de blender voor het pureren van de watermeloen.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!
- Snijplank set - Onmisbaar in elke keuken is een goede snijplank set. En waarom een set? Omdat je niet wilt dat je je kruisbesmetting krijgt van bijvoorbeeld rauw vlees met je groenten. Deze snijplanken zijn op kleur gecodeerd (en hebben een bijpassend label), zodat je precies weet waarvoor je je plank kunt gebruiken. Zo hebben ziektemakers geen kans. Ik gebruik snijplanken bij het snijden van de watermeloen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 watermeloen pitloos
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel citroensap
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de watermeloen in blokjes en blend de watermeloen tot hij goed gepureerd is. Mocht je kom niet groot genoeg zijn, doe het dan in een aantal rondes.
- Roer het suiker en het citroensap erdoor.
- Doe in een diepvriesbak en zet die in de diepvries.
- Roer elk half uur met een vork door tot de slush bevroren is.
- Serveer meteen.
Opmerkingen:
- Schenk de gepureerde watermeloen dan in een diepvriesdoos, zet in de diepvries en meng die elk half uur door met een vork tot hij bevroren is. Daardoor krijg je een mooie slush
- Zorg dat je watermeloen heel koud is wanneer je start. Anders duurt het heel lang voordat je een mooie slush krijgt.
- Je voegt suiker toe omdat door het vriezen het zoet minder wordt.
- Verwijder pitjes uit je puree. Niemand wil toch een slush met pitjes!
Geef een reactie