Genieten van een ijsje met weinig calorieën en toch een lekkere smaak. En nog Vegan ook? Deze mango ijsjes met kokos zijn supersnel te maken en slank.
Vroeger had je ijsvormpjes waar je ranja met water ingoot en die vervolgens in de diepvries liet bevriezen. Als je daar dan heel hard op zoog dan had je een brok keihard ijs over zonder smaak.
Altijd was er wel iets kwijt, de deksel, het stokje en dan kocht ik maar weer nieuwe. En een diepvrieskist hielp ook niet echt mee.
De nieuwe
ijsco tijd
Maar in de nieuwe ijsco tijd hebben we leuke vormpjes die je neerlegt en waarmee je een heuse magnum zou kunnen maken (kunnen denk ik want dat heb ik nog niet uitgeprobeerd). Met een mooie structuur en een houten ijsstokje. Of van die leuke calippo ijs vormpjes. En daardoor kreeg ik meteen weer zin om zelf ijs te gaan maken.
Echt een keer
Vegan
En toen ik de Fit box binnenkreeg besloot ik om het eens wat gezonder te houden. Dus ik heb een zakje fruit to go (gepureerd fruit) van Severo gemengd met kokosyoghurt van Andros. Het smaakte heerlijk. En beide producten zijn nog Vegan ook. En hoewel ik per definitie niet Vegan ben, heb ik besloten om daar voor één keer een uitzondering van te maken. Gewoon omdat ik deze twee producten na het mengen gewoon lekker vind. Zonder labeltje eraan.
Zaken die je invriest hebben extra suiker nodig (de kou haalt het zoet eruit) en ik bedacht er honing door te doen. Zou dat eigenlijk wel mogen (mijn vegan challenge ten top), want dat wordt door bijen gemaakt. Natuurlijk kan dat dan dus niet. Dus ben ik voor maple syrup gegaan waar je een gat in een boom maakt om daar het sap uit te laten stromen. Even gecheckt of dat in het kader van de boomliefhebberij wel toegestaan was en gelukkig groen licht (ik hoop dat ik nu geen boomliefhebbers tegen de borst stoot).
Het resultaat: een fris en lichtzoet ijsje. Heerlijk voor de lekkere trek als je een keer geen magnum wilt ;-).
It's a good taste!
Mango appel en passievrucht ijsjes
met kokosyoghurt
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Ijsvormpjes 4 stuks
- houten ijsstokjes
- diepvries
Ingrediënten
- 180 gram mango, appel en passievrucht puree Vegan (Servero)
- 200 gram kokosyoghurt Vegan (Andros)
- 2 eetlepels maple syrup
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een schaal de vruchtenpuree met kokosyoghurt en maple syrup en klop alles met de garde goed door.
- Steek het houten ijsstokje door de onderzijde van het vormpje. Haal de deksel eraf en leg het vormpje vlak voor je neer.
- Schenk de vorm vol met de vruchten yoghurt en doe de deksel erop.
- Herhaal dat voor alle vormpjes en leg tenminste 3 uur in de diepvries tot alles goed bevroren is.
Opmerkingen:
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- ijsvormpjes
Ik heb de fruit to go en kokosyoghurt ontvangen via Kroon op het werk. De ervaring en mening in dit blog zijn van mijzelf. Lees ook de disclaimer voor meer informatie.
Geef een reactie