Romige havermout vol gedroogd winterfruit: cranberries, rozijnen en walnoten. En een dropje heerlijke gouden honing. Zo wordt elk ontbijt een feestje.
Nu het zoveel kouder wordt, wil ik eigenlijk mijn bed niet meer uit. Wanneer mijn ene teen voorzichtig onder het dekbed uit kruipt, gaat hij snel weer terug. Brrr. Geef mij die warme zomers dan maar.
En als ik dan toch de moed heb gevonden om eruit te komen, kan ik zo verlangen naar iets warms om te eten. Deze havermoutpap met cranberries, rozijnen en walnoten is dan zo'n lekkernij die ik bijna niet kan laten staan. Overheerlijk.
Genietend van mijn ontbijtje krijg ik weer de rust die nodig is om iedereen op tijd op school te krijgen. En dan ga ik zelf weer aan de slag. Een nieuwe dag is aangebroken...
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. De video's van recepten vind je terug op mijn YouTube kanaal. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Havermout met cranberries, rozijnen en walnoten
Ingrediënten
- 100 ml melk
- 100 ml water
- 30 gram havermout
- 1 eetlepel cranberries gedroogd
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel walnoten in kleine stukjes gehakt
- honing naar smaak
Notes
Instructies
- Doe de melk met het water in een pannetje en breng aan de kook.
- Roer de havermout erdoor en laat het 1 minuut meekoken.
- Doe in de kom en meng de cranberries, rozijnen en walnoten erdoor.
- Voeg honing naar smaak toe.
Geef een reactie