Zelfgemaakte warme chocolademelk is het allerlekkerste. Geef deze homemade chocolade lepels, die er ook nog echt feestelijk uitzien als leuk zelfgemaakt cadeau.
Vindt je het ook leuk om met Kerst een zelfgemaakt cadeau te geven in plaats iets vanuit de winkel. Dan is dit wellicht iets voor jou: chocolade lepels om zelf warme chocolade melk mee te maken. Versierd met strooisels om het geheel extra feestelijk eruit te laten zien.
Vandaag had onze middelste een verjaardagspartijtje en naast een kaart met wat geld heeft hij deze chocolade lepels gegeven. Zo kan de jarige zijn eigen versierde chocolade melk drinken. Leuk toch?!
Zelfgemaakte chocolade lepels
Nodig:
- 100 gram pure chocolade
- houten lepels
- Bakpapier
- Strooisel in kerstthema, parelmoer suiker of smarties
- Bindtouw
- Plastic zakje
- Printer en perferator
Bereiding:
- Leg een stuk bakpapier klaar, waar de lepels later op kunnen drogen.
- Zet een pan met een laag water op het vuur en hang daar een kom in.
- Verdeel de chocolade in blokjes en doe die in de kom.
- Laat de chocolade langzaam smelten.
- Als de chocolade gesmolten is, haal je de lepel door de chocolade en leg je hem vervolgens op het bakpapier.
- Versier met een of meerdere strooisels.
- Laat liggen tot de chocolade volledig is uitgehard.
- Zoek op de computer een mooie afbeelding en laat die op in een foto bewerkingsprogramma.
- Zet daar een tekst in: bijvoorbeeld Hot chocolate
- Print uit en maak met de perferator een gaatje in het label.
- Pak wat chocolade lepels, bindt bij elkaar met een touwtje en bindt het label daaraan vast.
- Doe alles in een zakje en plak dat dicht.
Geef een reactie