Een heerlijk recept voor een gevuld stokbrood: Knoflook stokbrood met kruiden, zoals rozemarijn en peterselie. En knoflook en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hapje.
Zondag een lekkere luie dag. Heerlijk om te koken, of even lekker niet. Lekker uitslapen, met de kinderen spelen en buiten wandelen en fietsen. Gewoon omdat het kan. Vaak eten we dan een lekkere soep met stokbrood. Favoriet is knoflookstokbrood met kruiden en kaas.
Dus hierbij het recept, waar je eindeloos mee kan variëren.
- Wil je nog meer variëren gebruik dan eens een keer lekker tijm of geraspte citroenschil en meng die door de olie.
- Gebruik een goede extra vierge olijfolie voor nog meer smaak.
- In plaats van kruidenolie kun je ook knoflookboter , gebruiken. Dan wordt het brood nog romiger.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Ingrediënten
- 1 stokbrood afbak
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 theelepels peterselie
- 50 gram Parmezaanse kaas
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
- Snij het stokbrood met een broodmes op diverse plaatsen ongeveer tot ⅔ in.
- Hak de teentjes knoflook zeer klein.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de pan en zet het vuur uit.
- Voeg de knoflook toe en roer goed door (de olie neemt dan veel beter de smaak van de knoflook op).
- Smeer met een mes een beetje knoflook-olijfolie in de inkepingen.
- Hak de kruiden fijn en meng met de laatste lepel olijfolie.
- Bestrijk de bovenzijde van het brood ermee. Strooi de parmezaanse kaas erover.
- Pak het brood in, in aluminiumfolie of bakpapier.
- Leg 20 minuten in de oven bij 180 graden Celsius.
Notities
- Wil je nog meer variëren gebruik dan eens een keer lekker tijm of geraspte citroenschil en meng die door de olie.
- Gebruik een goede extra vierge olijfolie voor nog meer smaak.
- In plaats van kruidenolie kun je ook knoflookboter , gebruiken. Dan wordt het brood nog romiger.
Nutrition
Recept: Knoflook stokbrood met kruiden
[AdSense-A]
[AdSense-B]
Geef een reactie