Ontdek dit eenvoudige recept voor een smaakvolle stoofschotel met Speculaas en appelstroop, bereid in de slowcooker. Door het langzaam te garen in de slowcooker, krijg je een echt makkelijke maaltijd. Laat je verleiden door de warme, lichtzoete smaken van dit traditionele Nederlandse Comfortfood.
Slowcooker Stoofpotje met Speculaas
Met dit kille en stormachtige weer is deze stoofschotel met speculaas en appelstroop heel erg lekker. De speculaas en appelstroop geven dit gerecht een heerlijke lichtzoete smaak en door de warme kruiden is dit echt comfortfood. Het gerecht heeft een behoorlijke tijd nodig om te sudderen, maar dat geeft het vlees de tijd om alle smaken in zich op te nemen. En had ik al verteld dat je huis er zo heerlijk van gaat ruiken?
Onze kinderen waren in eerste instantie niet bijster enthousiast. Wanneer middelste iets van vlees niet lust, zegt hij altijd dat hij vegetarisch gaat eten die dag (gelukkig komt dat niet zo vaak voor). Onze jongste had de klok horen luiden, maar wist niet zo goed waar de klepel hing. Hij ging vandaag dus gevegatistisch worden. Toch heeft hij het geprobeerd en was hij daarna ook niet meer vegatastisch voor die dag.
Ouderwetse Runderstoof uit de Slowcooker
Dit ouderwetse stoofpotje is zo lekker door drie ingrediënten: malse runderlappen, speculaas en appelstroop. Zorg dat je een goed stuk rundvlees hebt, zonder al te veel vet. De speculaas geeft deze stoofschotel een warm en kruidig aroma. De appelstroop maakt het fris en fruitig met een heerlijke zoetheid.
Serveer deze stoofschotel met speculaas ouderwets met aardappelpuree en bloemkool. Maar ik serveer hem ook weleens met wat brood (waarmee je de heerlijke saus kunt opeten). Beide keuzes zijn superlekker dus kan ik je aanraden. Ik zou zeggen waar wachten we nog op? Laten we verder gaan met dit recept!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Ingrediënten
- 500 gram magere runderlappen
- 50 gram boter
- 2 rode uien in ringen
- 2 eetlepels bloem
- 4 tenen knoflook uitgeperst
- 1 flesje bruin bier
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels appelstroop
- 4 kruidnagels
- 5 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 8 speculaasjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de runderlappen in blokjes van ongeveer 1½ bij 1½ cm. Snij grote brokken vet weg.500 gram magere runderlappen
- Smelt de boter in een braadpan.50 gram boter
- Karameliseer de uien.2 rode uien
- Doe de runderlappen en de knoflook bij de uien en bestrooi met bloem en braadt het vlees aan tot het mooi bruin is en het vetrandje is weggesmolten. Doe alles in de slowcooker.2 eetlepels bloem, 4 tenen knoflook
- Schenk het bier, het appelstroop en de balsamicoazijn erbij.1 flesje bruin bier, 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels appelstroop
- In een thee-ei doe je de jeneverbessen en de kruidnagels. Leg die in de vloeistof.4 kruidnagels, 5 jeneverbessen
- Leg de speculaasjes en de laurierblaadjes op het vlees.2 laurierblaadjes, 8 speculaasjes
- Doe een deksel op de pan en zet de slowcooker aan, gedurende 8 uur op Low (lage stand).
- Verwijder de laurierblaadjes en het thee-ei met kruiden en roer alles goed door.
- Serveer. Lekker met aardappelpuree en bloemkool of knapperig brood.
Notities
- Kies voor een donker, bruin bier. Dit bier wordt gebrouwen met een pure bruine mout, waardoor het een zoetige smaak heeft. Perfect voor hachee. Het bier is het zuurtje dat er voor zorgt dat het vlees mals wordt.
- Wil je liever geen bier gebruiken dan kun je het ook vervangen door 300 ml rode wijn of 3 eetlepels witte wijnazijn en 250 ml water.
- Koelkast - Koel het vlees snel af. Het stoofvlees kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries - Laat het vlees snel afkoelen en doe in een luchtdichte diepvriesdoos of zak en vries in. Zo blijft dit tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen - Verwarm dit stoofpotje op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe als de saus te dik wordt.
Geef een reactie