Als je zoekt naar een slank en gezond recept dan zijn deze vispakketjes een uitstekende keuze. En het is een snel te maken gerecht, binnen 30 minuten staat het eten op tafel
Het is weer gelukt! Wederom een slank hoofdgerecht met lekkere groenten gegeten. Samen met wat zilvervliesrijst, komkommer en worteltjes een complete maaltijd. En weinig handelingen, in de oven en snel klaar!
- Kabeljauw kun je ook vervangen door zalm. Eet je liever vegetarisch, dan vervang je de vis door een heerlijke paddenstoelen mix.
- Verse kruiden zijn het lekkerst om te gebruiken in dit recept.
- De kabeljauw stoom je gaar door het in een pakketje in te pakken. En daardoor heb je geen olie of boter nodig.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 4 eetlepels rode pesto
- 500 gram kabeljauw filets
- 1 prei
- 100 gram cherry tomaten
- 1 citroen biologisch
- 2 twijgjes rozemarijn of andere verse kruiden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snij de prei in dunne reepjes.
- Halveer de cherrytomaten en snij de citroen in plakjes.
- Pak een stuk aluminiumfolie of bakpapier en leg er een laagje prei op.
- Leg de kabeljauw erop en schep daar een eetlepel pesto op.
- Leg de cherry tomaten erbij.
- Bovenop de pesto leg je de citroenschijven en rozemarijn.
- Vouw het pakketje dicht en gebruik je bakpapier dan kun je het ook dichtbinden met draad.
- Herhaal dit voor elke kabeljauwfilet. Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif in de oven. Bak 20 minuten in de oven.
- Vouw voorzichtig open (er komt stoom uien leg op het bord.
Opmerkingen:
- Kabeljauw kun je ook vervangen door zalm. Eet je liever vegetarisch, dan vervang je de vis door een heerlijke paddenstoelen mix.
- Verse kruiden zijn het lekkerst om te gebruiken in dit recept.
- De kabeljauw stoom je gaar door het in een pakketje in te pakken. En daardoor heb je geen olie of boter nodig.
Geef een reactie