Spelt penne met rozemarijn, spekjes en citroen. Alle smaken lijken als een heerlijke laag om de spelt penne gestreken. Elke hap een smaak explosie. Smaakvol en snel voor de drukke dagen.
Heb je een dieet of wil je liever spelt meel eten, dan is spelt penne dus een handig product. Maar voordat je het daadwerkelijk gaat gebruiken is het wel handig om er een gerecht mee te koken en dan de smaak te testen.
En dat heb ik gedaan. Deze spelt penne met rozemarijn, spekjes en citroen was het resultaat. De smaak van de spelt penne (die ik toch ook even apart heb beoordeelt) kun je volgens mij het beste vergelijken met een volkoren penne.
Verder was hij lekker snel gaar en had een bite. Van mij mogen daar best wat smaakmakers tegenover en dus heb ik gekozen voor rozemarijn, spekjes en citroen. Een smaak explosie in je mond!
- Omdat penne hol is trekken de smaken van de kruiden, citroen en spek goed in de penne.
- Dit recept bevat weinig groente. Daarom serveerde ik er een heerlijke rucola salade met pistache noten bij.
- Eet je liever vegetarisch? Gebruik dan zongedroogde tomaten in plaats van spekjes. Snij die in smalle reepjes en roer ze door de penne. TIP Meng ook één eetlepel olie uit het zongedroogde tomaten potje door de pasta voor extra smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Apparatuur
- koekenpan 26 cm
Ingrediënten
- 500 gram Penne spelt
- 250 gram spekjes
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- ½ citroen sap
- 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt
- 125 gram mozzarella
- 2 theelepels citroen rasp
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Kook de spelt penne volgens de verpakking van de fabrikant.
- Zet ondertussen een koekenpan op en bak de spekjes daarin uit.
- Doe na ongeveer 3 minuten het sjalotje bij de spekjes.
- Roer verolgens na 1 minuut de knoflook erdoor.
- Schenk het citroensap en de rozemarijn door de spekjes en zet het vuur uit.
- Giet de penne af en meng het spekjes mengsel erdoor.
- Schep op de borden en verdeel de mozzarella over de penne.
- Strooi wat citroenrasp erover.
Notities
- Omdat penne hol is trekken de smaken van de kruiden, citroen en spek goed in de penne.
- Dit recept bevat weinig groente. Daarom serveerde ik er een heerlijke rucola salade met pistache noten bij.
- Eet je liever vegetarisch? Gebruik dan zongedroogde tomaten in plaats van spekjes. Snij die in smalle reepjes en roer ze door de penne. TIP Meng ook één eetlepel olie uit het zongedroogde tomaten potje door de pasta voor extra smaak.
Geef een reactie