Het recept voor dit hapje: mojito meloen is lekker als nagerecht op een zonnige dag of als hapje voor een cocktailparty. Je kunt er alle kanten mee op.
Op dat moment maakte de schrijfster van de blog sis.bloom haar top 10 van recepten waarvan zij vond dat ze te weinig aandacht hadden gekregen in het afgelopen jaar. En dat is waar ik dit recept vond. Op dat moment maakte de schrijfster van de blog sis.bloom haar top 10 van recepten waarvan zij vond dat ze te weinig aandacht hadden gekregen in het afgelopen jaar. En dat is waar ik dit recept vond. Precies op het juiste moment. Het recept heette bevroren Mojito meloen stokjes, maar in januari vriest het normaal gesproken al wel genoeg, dus dat heb ik laten vallen.
Perfect borrel recept
Het recept is perfect voor een borrel, vernieuwend, uniek en erg smaakvol. En komt precies op het juiste moment voorbij. Wat wil je nog meer.
Nou dat bleek het kopen van de meloenen te zijn. Normaal wordt je overladen in de supermarkt door meloenen, maar ik ben 3 supermarkten af moeten gaan om er twee te kopen.
En een heerlijk bijgerecht voor de BBQ
Het recept is aangepast van het boek "on a stick" van Matt Armendariz. Sis.bloom. dacht op haar blog dat het het perfecte stokje was om mee naar een barbecue te nemen.
No waste
Ik weet inmiddels dat het ook het perfecte stokje is om mee te nemen naar een (nieuwjaars)borrel.
Mijn man dacht overigens dat het erg zonde was om de marinade na afloop weg te gooien. Kant en klare Rum verspilling. Ik heb nog aangeboden om het in een cocktailglas te gieten zodat hij zijn slag kon gaan, maar dat hoefde dan ook niet.
De marinade heb ik dus maar weggedaan, maar mocht je ook nog een cocktail 's avond gaan schenken dan kun je deze zeker daarvoor gebruiken met lekker veel ijs.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Ingrediënten
- 6 limoenen sap
- ¼ theelepel limoenschil fijngeraspt
- 3 eetlepel poedersuiker
- 8 takjes munt
- 360 mL rum wit
- 2 meloenen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de meloen in 8 stukjes en leg ze in een schaal.
- Maak de mojito marinade: doe alle ingrediënten plus 250 mL water in een blender en pulseer deze tot de munt fijngehakt is.
- Schenk het mengsel over de meloen en zet dit 1 uur in de koelkast.
- Steek een stokje door elk schijfje meloen en leg ze op een serveerschaal of bord.
- Gebruik de marinade voor de tweede meloen en herhaal de bereiding.
Geef een reactie